Obezbedite biljkama pravilan i uspešan razvoj

Kako bi se omogućio vegetativni rast i pravilan razvoj biljaka, neophodno je obezbediti im dovoljnu količinu vode. Pravilno navodnjavanje će obezbediti bolju gustinu busena, kao i njegov ubrzani rast, čime će se značajno doprineti da se svaki travnjak efikasnije bori sa raznim korovima, bolestima, kao i mnogim drugim štetočinama i štetnim elementima.

Pravilno i redovno zalivanje najpouzdanija garancija za stabilnu proizvodnju

zalivni sistem

Kvalitetno navodnjavanje je vrlo dragoceno, jer se time obogaćuje zemljište, a biljke postaju vitalnije i otpornije, dobijaju se stabilni i visoki prinosi odličnog kvaliteta, kao i moćan korenov sistem biljaka. Takođe, tokom vrelih letnjih meseci, navodnjavanje može biti od presudnog značaja za opstanak određenih vrsta biljaka.

Da bi navodnjavanje bilo efikasno, veoma je važno imati najkorisniju opremu za navodnjavanje. Zahvaljujući tome može se sprečavati bespotrebno razlivanje i oticanje vode, koja će onda uspešnom kontrolom oticati samo do određene dubine.

 

Zalivni sistemi

Bez dobrog sistema za zalivanje, praktično je nemoguće obezbediti travnjak sa visokokvalitetnim busenom. Postoje brojni načini za zalivanje, a za svaki od njih je najznačajnija prednost ekonomičnost i efikasnost.

Jedan od najvažnijih, savremenih proizvoda za zalivanje je pametni softver, koji može raditi automatski ili upotrebom određene aplikacije. Ovaj softver služi za pouzdano merenje količine vode koja se troši pri zalivanju i na taj način vodimo računa o uštedi vode.

Osim pametnog softvera, postoje kapsule i sonde pomoću kojih se biljke zalivaju u zoni korena čime se direktno koren hrani, a samim tim se i biljka uspešno razvija.

Za više informacija o ugradnji automatskog zalivnog sistema, kontaktirajte nas. 

OPREMA ZA NAVODNJAVANJE