Sadnice seduma

Naš iskusni tim veoma je posvećen projektovanju, održavanju i uređenju zelenih površina.
Poseban akcenat smo stavili na zelene krovove, koji odavno nisu samo dobar način da se oplemeni gradski pejzaž.
To je postao pametno iskorišćen prostor za boravak u prirodi, gde se može uzgajati cveće ili drugo jestivo bilje.
Zeleni prostori predstavljaju budućnost gradnje, dugotrajniji su, estetski privlačniji, energetski efikasniji i izuzetno uspešno čuvaju kompletan ekosistem.
Da bi se adekvatno uredio i iskoristio ovakav prostor, neophodno mu je obezbediti najkvalitetnije biljke, supstrate, drenažu i svu ostalu prateću opremu, koju kod nas možete pronaći na jednom mestu.

 

Najbolji sadni materijal predstavljaju sedumi, koji su uspeli da se nametnu kao idealna vegetacija za zelene krovove, zelene zidove ili neke drugačije bašte.

Pripadaju grupi biljaka sukulenata koje, između ostalog, karakterišu zadebljali, sočni listovi u kojima se čuvaju rezerve vode.
Upravo zahvaljujući ovoj osobini imaju mogućnost da opstanu i u sušnim i u toplim mesecima i da, nakon njih, uspešno nastave svoj rast i razvoj, kada se ponovo steknu uslovi za to.
Nije im potrebno obilno zalivanje i to doprinosi smanjenju potrošnje vode. Takođe, važna karakteristika ovih biljaka je to što njihov koren nije agresivan i samim tim, ne postoji mogućnost oštećenja izolacije zelenih krovova.

Kod nas u ponudi možete pronaći više desetina razlićitih vrsta sadnica seduma sa najrazličitijom teksturom ili bojom stabla, lista i cveta, koja može varirati u zavisnosti od toga koje je aktuelno godišnje doba.
Ovo ih takođe čini vrlo pogodnim za mnogobrojne kombinacije i formiranje oblika ili šara.
Postoji čak više od 50 različitih tipova seduma, među kojima se mogu izdvojiti različite gustine, oblici i boje,
poput uvek dominantne zelene, ali i koralno crvene, plave, žute, bele ili roze nijanse.

Takođe, određeni sedumi idealni su za sađenje u saksijama, ali svakako je jedna od najpopularnijih opcija – tepih sedum koji se jednostavno postavlja i kojim se postiže nalepši estetski efekat.

Sedumi, biljke za zelene krovove