Lycium barbarum je anti-age bobičasto voće koje su još pre više od hiljadu godina uvrstili u svoju svakodnevnu ishranu budistički monasi Tibeta. Prema legendi, monasi koji su jeli godži, živeli su duže od onig koji nisu. Od tada ga zovu i biljkom besmrtnosti. Ovo voće je puno antioksidasa, nutrijenata, aminokiselina, polisaharida. Godži pripada istoj porodici biljaka kao i paradajiz i duvan. Voli dobro drenažnu zemlju-peskovitu i imaju korenski sistem koji odoleva sušnim periodima. Vole dosta sunca, imaju crven plod koji je slatko-gorkog ukusa i njegove bobice se jedu sveže urbane i  sušene.
Ova “biljka života” jača ceo organizam, čini ga mladim, uz naravno obavezno vođenje zdravog, fizički aktivnog, života.
Sprečava nastanak savremenih bolesti poput kancera i preporučuje se u izlečenju.  Smanjuje nivo šećera u krvi i lop holesterol. Uzima se po pola šake bobica dnevno i nema potrebe preterivati. Godži je prvi na listi voća, naročito crni godži, koje sadrži visok nivo C vitamina koji prirodno stvara kolagen, što štiti kožu i brzo je obnavlja. Zato, u kremi, godži je pokazao svoju ulogu u borbi protiv starenja kože i bora.
Kako napraviti dobru kremu za podmlađivanje sa godžijem?
Prvo potopite u destilovanu vodu šaku osušenih godži bobica i ostavite ih da nabubre preko noći.
Čaša sa bobicama pre toga mora da bude dezinfikovana alkoholom i prekrivena dezinfikovanom folijom. Sve što budete koristili mora da bude dezinfikovano.
Na pari se (šerpa u šerpi)  stavi prvo 4 kašike čistog, ekstra devičansko maslinovog ulja; zatim se doda 4 kašike ekstra devičanskog belog, kremastog kokosovog ulja i jedna puna kašika lanolina. Onda se sastruže 4 kašike običnog, pravog pčelinjeg voska. To se sve topi na pari, bez mešanja, i to je prva faza- masna, uljana faza.
Sada se radi vodena faza u blender. Stavite u blender 3 kašike Aloe Vera gela i Vaš ekstrakt godžija- čašu (naravno bez pulpe koja je ostala, samo tečnost) i dodate bilo koje esencijalno ulje – 10 kapi (eukaliptus, lavanda, itd. )
Uljanu smesu iz prve faze prelijete u posudu sa vatrostalnim staklom i sačekate dok se skroz ne ohladi.
Blender uključite na maksimalnu brzinu i polako dosipate uljanu smesu vodenoj u blenderu.
Na kraju ste dobili finu, belu kremastu strukturu za podmlađivanje lica i celog tela. Prirodno i jednostavno.
+ možete vodenoj fazi da dodate i jednu kašiku lekovitog đumbira koji je oljušten i sitno iseckan stajao dva do tri dana u tri kašike meda!
Sofija V.gooji