Već smo pisali o ovome, ali zaista vredi bar još jednom da se setimo priče o pojavi koja je globalno zastupljena  od 90-tih.
Onu pravu ekspanziju vertikalnih vrtova  započeo je francuz Patrik Blank koji je bukvalno preporodio savremeni  izgled urbanističkog plana jednog grada. Čitave zgrade, „obrasle“ odličnim izolacionim sistemom- biljkama, upravo sada su pravi hit i kod nas. Nekako se čini da, do nas, na Balkan treba desetak godina više nešto kvalitetno da dođe da bi se stvar pročula i krenula da se koristi i uživa.

Sve u svemu, možemo videti neke prostije, opet lepe, oblike vertikalnog ozelenjavanja ispred Beograđanke i Pravnog fakulteta u Beogradu i u ponekim hotelima. Možete primetiti da se i buka smanjila pored naših lepih zelenih zidova. To što možete da vidite to su oblici poput ćilima, a postoje i u obliku modula ili na eng.«Woolly Pocket» koji su kao vrećice tekstilne koje vise, zatim u obliku panoa koji je pričvršćen za metalnu konstrukciju i on se kao takav najčešće i koristi, a takođe možete i sami od paleta da napravite viseći vrt. Možete da posadite baš bilo koju biljku.
U koliko želite svoj mali raj u vidu vertikalne bašte, vrta, možete nas kontaktirati i mi ćemo Vam rado izaći u susret sa konstrukcijom, savetima i održavanjem.
064 513 5935