Zaista je fascinantno i zanimljivo, a opet tako blisko i jednostavno to, od čega sve možemo da napravimo sebi kuću, bilo za odmor ili stalan dom. To ne moraju biti samo blokovi i cigle, već i automobilske gume, seno i blato, pivske i vinske flaše, kvalitetnije limenke, ili da cela kuća bude transportni kontejner (što veliki šleperi voze).
Sav taj „otpadni“ materijal može da se iskoristi i da bude čak otporniji i bolji materijal od blokova, koji su napravljenih od šljake. Mnogo almunijuma i stakla ode u đubre, umesto da se reciklira za pametnije stvari, kao što je ovo.
Baš od automobilskih guma zidovi su neverovatno jaki i pružaju odličnu izolaciju i obavezno se koriste za -eko- domove. Takav zid od guma se naravno obloži najjeftinijim, a najprirodnijim i praistorijskim „malterom“ – od gline, peska, vode i sena; na engleskom – cob (cob foundation). Umesto od guma, zid može da se napravi od pravougaonog plasta sena, koje se raspoređuje izeđu greda i posle obloži već pomenutim starim malterom. Tako opet dobijamo zid koji diše, ekonomičnu kuću koja je  stabilna i pre svega eko, prirodna, zdrava kuća za život! Kuće od stakla, ili tačnije pivskih i vinskih flaša, daje zanimljivu teksturu, kolorit i uvek prozračan prostor unutrašnjosti kuće. Zamislite samo koliko je to profitabilno i koliko planovi mogu biti jednostavna rešenja.
U koliko želite još informacija o pravljenju ovih eko održivih, prirodnih kuća od reciklažnih i prirodnih materijala, napišite u komentaru, ispod!
Živite zdravo i u skladu sa prirodom. Menjajmo svet i koncepte za život!