Većina građana ne vidi ništa loše u tome što se pijaćoj i stonoj (kiseloj) vodi dodaju fluoridi. Odavno vlada ubeđenje da fluor štiti zube od karijesa ali je to mišljenje nepravilno.
Zapravo fluor je koristan u vrlo malim količinama kod dece kada rastu zubi ali po završetku tog procesa nema nikakvu funkciju osim da služi kao sedativ širokih narodnih masa.
Fluoridi su se za vreme Drugog svetskog rata koristili u logorima kako bi se veliki broj ljudi držao u ravnodušnosti i pored svih grozota koje su se tamo viđale. Na taj način se broj stražara mogao smanjiti a pobuna među logorašima gotovo da nije ni bilo.
Američki stručnjaci za javno zdravlje upozoravaju da je fluor naj zazlužniji što njihov narod postaje sve bolesniji, ravnodušniji i zaglupljeniji.
Realnost je da je fluor uništava imuni sistem, doprinosi kalcifikaciji mekih tkiva, i to je uzrok stomatološke fluoroze kod dece.
Da li ste ikada videli one ružne bele, žute ili braon pege na zubima dece?
Da li ste se ikada zapitali šta su?
Da li ste se ikada zapitali „zašto sam toliko letargičan“ ili „zašto zaboravljam bitne stvari“?
To se sve dešava zbog fluorisanja vode. Kako navode stručnjaci, fluorisanje je najveća prevara naroda u prošlom i ovom veku.
Prema domaćem zakonu voda iz vodovoda može sadržati 0,5mg fluorida a u vanrednim situacijama i 2mg/l.
To u prevodu znači da se narodu može davati otrovni sedativ kroz vodu kako bi se široke narodne mase držale pod kontrolom a u slučaju većih pobuna, može se podići koncentracija fluora kako bi se narodni bes lakše kontrolisao.
U flaširanim vodama dozvoljena je nešto veća koncentracija ove opasne materije pa se na primer u vodi “Bi aqua” nalazi 0,35mg (F−) a u vodi „KNjAZ MILOŠ“ 1,3 (F−).
Resursni centar, objavio je listu od 10 velikih zdravstvenih opasnosti zbog unošenja fluorida u organizam:
1. Fluor remeti sintezu kolagena i dovodi do sloma kolagena kod kostiju, tetiva, mišića, kože, hrskavice, pluća, bubrega i traheja.
2. Fluor podstiče stvaranje granula i potrošnju kiseonika u belim krvnim ćelijama.
3. Fluor iscrpljuje rezerve energije i sposobnost belih krvnih zrnaca da pravilno uništi strano telo procesom fagocitoze. Čak i mikro-molarne količine fluorida, ispod 1 ppm, može ozbiljno pritisnuti sposobnost belih krvnih ćelija koje uništavaju patogene agense.
4. Fluor zbunjuje imuni sistem i izaziva ga da napadne svoje telo umesto tkiva tumora i povećava mogućnost rasta od raka.
5. Fluor sprečava stvaranje antitela u krvi.
6. Fluor smanjuje aktivnost štitne žlezde.
7. Fluor ima destruktivan efekat na različitim tkivima u telu.
8. Fluor podstiče razvoj raka kostiju.
9. Fluoridi izazivaju preuranjeno starenje ljudskog tela.
10. Fluor tablete, tečnosti za ispiranje usta i paste za zube kod dece su izuzetno opasni za biološki razvoj, životni vek i opšte zdravstveno stanje.