Ovo je višegodišnja zeljasta biljka koja može da raste kao lozica ili kao uspravna biljka pričvršćivanjem za neki oslonac (štap ili merdevina za cveće). Listovi su ovalni, dugački oko 5 santimetara, prekriveni su sitnim dlačicama, a u zavisnosti od varijeteta mogu biti zelene, srebrnaste ili sa obodom roze boje. Cvetovi su u obliku levka i najčešće su crvene, a mogu biti još i roze ili bele boje.
Poreklom je iz Venecuele, pa zahteva vlažan vazduh, dosta svetlosti ali  bez direktnog sunca i temperaturu od  16-25 stepeni.  Najbolja je severna strana, jer ima malo direktnog sunca a dosta svetlosti. Trebalo bi održavati vlagu i ne dozvoliti da se osuši, pa je najbolje postaviti saksiju na vlažan sloj kamenčića u tacni. Prskati listove  mekom vodom povremeno. Moja preporuka je da se čuva isključivo kao sobna biljka u zatvorenom prostoru sa konstantnom temperaturom, jer ukoliko se iznese napolje u toku proleća može doći do njenog smrzavanja, temperature u toku noći padaju i ispod 16 stepeni, pa dolazi do sušenja listova i ukoliko je izložena duži vremenski period na ovako niskim tempreraturama, sigurno će doći do propadanja biljke. Presađuje se svakog proleća u novu humusnu zemlju, ali ne treba uzimati prevelike saksije, više treba da budu šire nego dublje. Zalivanje vodom je leti često, skoro svakog dana, a od oktobra se smanjuje, pa se zaliva na 5 dana. Od marta do oktobra se prihranjuje rastvorom za cvetnice na svakih 15 dana. Vodite računa da se ne pokvase donji listovi  da ne bi počeli da trule.
Može da naraste do 20 u visinu, a 40 centimetara u širinu. Razmožava se reznicama i izdancima koji se javljaju na kraju loze, mogu direktno da se zasade u zemlju ili da se najpre ožile u vodi (bolji i brži način) pa tek onda posade. Biljka je jako krta pa u toku cvetanja može doći do lomljenja stabla, zato je neophodno obezbediti oslonac i vezati je. Ali bez brige svi ti izlomljeni delovi koriste se kao reznice. Posle 2 godine biljka slabije napreduje i manje cveta i treba je podmladiti. Ako se obezbede svi ovi potrebni uslovi može u toku cele godine da cveta.

Autor: Ivana Kostić