Tečni hormon IBA za ožiljavanje reznica deluje daleko efikasnije od praškastih hormona jer se biljke potapaju u rastvor kako bi usvojile aktivnu materiju. Prednost rastvorljivog hormona je i u tome što sami možete napraviti željenu koncentraciju u odnosu na potrebe vrste koju nameravate da ožilite.
-Rastvor se pravi tako što se sadržaj iz bočice rastvori u određenoj kolicini vode u zavisnosti od biljne vrste i doba godine kada se reznice postavljaju na ožiljavanje. Tabela i uputstvo za rastvaranje dolaze u paketu.
Reznice se najpre kroje, vezuju u snop i postavljaju u posudu da upijaju rastvor nekoliko sati. Zatim se reznice pobadaju u zemlju.Jedna boca hormona je dovoljna za tretiranje velikog broja reznica.
Pakovanja pogodna za kućnu upotrebu. 25mg je dovoljno za tretman više stotina do čak više hiljada reznica, zavisno od vrste i doba godine.
hormon 25mg cena
Pakovanje od 50 mg pogodno je za tretiranje velikog broja reznica. Može se koristiti kao vodeni rastvor ili kao tzv. Quick Dip sistem gde se reznica na 3 sekunde potapa donjim delom u nerazblaženi rastvor (KAO KOD PRAŠKASTIH HORMONA)

Pakovanje od 100 mg pogodno je za rasadnike i sve one koji razmnožavaju velike količine biljaka. Može se koristiti kao vodeni rastvor od 500ml – 5L vode po dvadesetomililitarskoj boci ili kao tzv. Quick Dip sistem gde se reznica na 3 sekunde potapa donjim delom u nerazblaženi rastvor (KAO KOD PRAŠKASTIH HORMONA)

*Poreklo hormona: Nemačka