Za loženje, paulovnija se pokazala kao najbolje drvo! Ovo „drvo princeze“, kako ga iz priče i predanja zovu, kaloričnije je od većine drugih vrsta (ima veliku energiju)
– 50 % ima jaču energetsku vrednost od uglja i većine drugih vrsta drveća, a veoma je lagano! Klimatske promene i smanjenje dostupnosti fosilnih goriva povećali su interes za proizvodnju biomase, naročito ove vrste drveta.
Paulovnija ima više svojih podvrsta: Oxi, Bellissia, Tamea, Kawakami, Shandong.
Laka je za gajenje i održavanje, jer ne zahteva veću negu, a koristi se odvajkada za industriju nameštaja i sportske opreme, osim kao ukrasno drvo sa prelepim ljubičastim i belim cvetovima, što podsećaju na zevalice. U koliko se paulovnija gaji za loženje, 1.000 stabala može da se posadi na 10. 000 metara kvadratnih, što čini jedan hektar. Iz toga, d  alje proizilazi da se sa jednog hektra posađene paulovnije može dobiti 7 000 kg suve mase drveta za ogrev. Time ste dobili svoj ogrev za hladne zimske dane i uštedeli dosta novca. Od korenskog sistema i panjeva što su ostali nakon sečenja stabala, na proleće opet kreću novi izdanci i- novo drveće.
Razmislite o porudžbini sadnica paulovnije za sebe i svoju porodicu.