Tokom hladnih dana kad radijatori ili TA peći izsušuju vazduh u prostoriji možete uraditi nekoliko stvari koje će uticati da se prijatnije osećate.
Na TA peć postavite široku a plitku posudu i nalite vode kako bi isparavala i vlažila vazduh u prostoriji.
U tu vodu možete dodavati različite kombinacije etarskih ulja ili dodati so koja će imati efekat mora u vašoj sobi.
To možete učiniti i tako što ćete u posudu staviti sitno kamenje i oko pola kilograma morske soli. Prelite sa 1 deci vode i ostavite da isparava. Redovno dolivajte tečnost. Umesto kamenja možete koristiti i vatu, kamenu vunu ili neki sličan materijal kako biste izbegli da slučajno obaranje posude ne napravi haos po kući.
Takođe je važno znati da so mutem vode može da se penje uz ivicu posude pa je neophodno jednom dnevno sastrugati so sa oboda posude.
Udisanje takvoga vazduha pročišćava disajne puteve, pomaže kod alergija, povećava imunitet, sprečava virusne infekcije, pomaže kod kožnih problema i kod bolova u zglobovima.
Haloterapija ima izuzetan terapeutski uticaj u lečenju astme i bronhijalnih tegoba, smiruje i produbljuje disanje, čisti disajne puteve, smanjuje sklonost perhladama, pomaže kod alergija, ubrzava oksidiranje serotonina, reguliše mineralnu uravnoteženost, povećava imunitet, pomaže kod nesanice, iscrpljenosti i stresa.
Za radijatore možete zakačiti posebno napravljene keramičke isparivače. Oni se mogu naći u prodavnicama poklona, „sve za 100“ i sličnim mestima.  U posudu sipajte do 2/3 morske soli, prelite vodom i redovno dolivajte.
Poseban efekat ćete dobiti ako koristite etarska ulja u kombinaciji sa solju.

Autor: Radivoje Bulatović