PROIZVODI

  • Ledeni cvet pripada biljkama sa kožastim listovima u kojima skladišti vodu za duge sušne periode. Iako otporna na susu, daleko bolje će napredovati ukoliko joj se obezbedi povremeno zalivanje. Treba voditi računa da se između zalivanja zemlja osuši bar na jedan dan. Karakteristika cvetova je da se tokom noći zatvaraju a pri dodiru sunčevih zraka ponovo otvaraju. Stablo ove biljke je puzeće, člankovito a može se spuštati I niz zid do dvadesetak santimetara. Najčešće se sadi u kamenjarima, kao ivični pojas, pokrivačica tla i u suvozidima. Dobro se kombinuje sa sedumima I sa nižim formama ukrasnih trava.
  • Zlatni kareks je biljka koja će se istaći u svakom vrtu zbog vrlo intenzivno boje lista koja je neminovno kontrastna većini biljaka. Sadi se retko pojedinačno, češće u grupama. Dobro se kombinuje sa višim biljkama tamnijeg lista.
  • Bronzani kareks je ukrasna trava, srednje visokog rasta koju karakteriše vronzana boja tankih vlasi, lepršavih na vetru. Traži umereno zalivanje a u rano proleće je potrebno orezati suve vlasi kako bi ih nasledile nove. Cvet je neugledan i nije predmet gajenja ove biljke. Bronzani kareks se odlično kombinuje sa biljkama plavog habitusa.
  • Aster je veoma otporna perena koja zavisno od vrste može biti niža ili viša sa glavičastim cvetovima žute boje koji su okruženi laticama bele, plave, roze ili ljubičaste boje. Cveta krajem leta i tada je prava atrakcija za pčele koje ga neprestalno obleću. U kasnu jesen ili rano proleće, pre izbijanja izdanaka treba saseći prošlogodišnje stabljike što bliže zemlji. Niske sorte astera primenu nalaze za bordure dok visoke mogu da se sade pojedinačno i u grupama.
  • Armeria je niska perena sa gustom prizemnom rozetom nalik na vlasi trave. Cvetovi su bele loptičaste cvasti na dugačkim cvetnim drškama koje nadvišuju lisnu rozetu. Armerija se često koristi za sadnju u kamenjarima i malim površinama gde njenu gracioznost neće zakloniti više i invazivnije biljke. Dobro se kombinuje sa sedumima.
  • Armeria je niska perena sa gustom prizemnom rozetom nalik na vlasi trave. Cvetovi su roze loptičaste cvasti na dugačkim cvetnim drškama koje nadvišuju lisnu rozetu. Armerija se često koristi za sadnju u kamenjarima i malim površinama gde njenu gracioznost neće zakloniti više i invazivnije biljke. Dobro se kombinuje sa sedumima.
  • Ajuga je niska zimzelena perena, pokrivačica tla koja voli blago senovite i senovite pozicije sa dosta vlage u zemljištu ali bez zabarivanja. Cveta tokom proleća i leta a njeni cvetvi privlače insekte i leptire. Zbog brzog širenja po tlu, potrebno je ograničiti je. Izuzetnu atraktivnost ajugi daje list koji je bodro - ljubičaste  boje. Najčešća primena je ze pokrivanje tla i za ivice.
  • Ajuga je niska zimzelena perena, pokrivačica tla koja voli blago senovite i senovite pozicije sa dosta vlage u zemljištu ali bez zabarivanja. Cveta tokom proleća i leta a njeni cvetvi privlače insekte i leptire. Zbog brzog širenja po tlu, potrebno je ograničiti je. Izuzetnu atraktivnost ajugi daje list koji je bodro - ljubičaste  boje sa primesama zelene. Najčešća primena je ze pokrivanje tla i za ivice.
  • Ahilea je perena iz istog roda kao nama dobro poznata hajdučka trava. Ova perena ima žut cvet na visokim cvetnim drškama. Cveta tokom leta i dostiže visinu 60-90cm. Ahilea je atraktivna za svetne masive i manje grupe. Zbog svoje visine i osetljivosti na vetar, nepreporučuje se grupna sadnja. Cvet ahilee je veoma privlačan leptirima što je čini dodatno atraktivnom i poželjnom u svakoj bašti.
  • Abies alba – Jela je četinarsko drvo koje može porasti do 65 metara.

Title

Go to Top