Пријава

Број посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas276
mod_vvisit_counterJuče613
mod_vvisit_counterOve nedelje2636
mod_vvisit_counterProšle nedelje4385
mod_vvisit_counterOvog meseca14034
mod_vvisit_counterProšlog meseca21162
mod_vvisit_counterSve307527

Na mreži: 5
Vaša IP: 184.72.184.104
,
Now is: 2013-05-24 15:52

Препоручујемо

матични млеч

Цветна радионица

биологија.рс

macval caj

paraglajding

огласирс
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

koje drvo raste kod nas najbrže, kako napraviti šumu?
(1 viewing) (1) Guest
Sve licarske vrste.. Drvece, zbunje, povijuse...
  • Page:
  • 1

TOPIC: koje drvo raste kod nas najbrže, kako napraviti šumu?

3 years ago koje drvo raste kod nas najbrže, kako napraviti šumu? #1

• Machony
  • Fresh Boarder
Imam jutro zemlje na fruškoj gori nekada je to bio vinograd danas zapušteno zemljište. pošto nemam vremena za voćnjak hteo sam da zasadim neko listopadno drveće koje bi moglo posle par godina da počne sa eksploatacijom.Stvarno ne znam koje drvo je najbolje za recimo rezanu građu ? jer predpostavljam da bi to najbrže uspeo da prodam. nabavio sam prošle godine seme pawlonia tomentose navodno je to najbrže rstuće drvo kod nas al za godinu dana je poraslo 10cm a trebalo bi u toku 1 godine da poraste do 80cm i nije preživelo zimu. Znam da je eukaliptus najbrži u porastu al kod nas dali bi on mogao da izdržini naše mrazeve? Dali ima ko nekakav predlog šta je najbolje zasaditi da od toga bude nekakva šuma u dogledno vreme? unapred zahvalan za svaki odgovor

3 years ago Одг: koje drvo raste kod nas najbrže, kako napraviti šumu? #2

• Radivoje
  • Administrator
U ravnici se najčešće sade topole (Populus nigra) ali one traže puno vode neznam kakva je tu situacija sa vodom i kolika je nadmorska visina. Ja preporučujem ako neces nista saditi posle eksloatacije te šume da posadiš bagram jer on brzo raste, medonosna je vrsta pa možeš tu da postaviš i neke košnice a što se samog drveta tiče ok je kvaliteta, teško trune. Teško ga je posle iskoreniti!
Pawlonia brzo raste ali drvo nije nekog posebnog kvaliteta. Možda ta tvoja nije imala sreće sa zdravljem pa je na kraju i riknula.
Dobra ti je varijanta da sadiš ginka. Ne raste baš brzo ali šuma toga može da ti posluži i za sakupljanje lista koji se sve vise koristi u medicini za razne preparate. Ako hoćeš kvalitetno drvo koje ti može doneti i plod, sadi orah. On u 10oj godini počinje da radja a plodovi ne moraju odmah da se prodaju jer mogu dugo da stoje. (nije brzorastuca vrsta)
Ako hoćes ogrevno drvo slabog kvaliteta a koje brzo raste možes da koristiš i kiseljak.
Mada bolje razmisli o nekim ribizlama, borovnici ili lešniku.
  • Page:
  • 1
Moderators: Boka
Time to create page: 4.87 seconds

Пратите нас на Фејсу

pratite nas na fejsu

Садржај

Mapa sajta zivetisabiljkama

Конвертор текста

конвертор

Вертикални вртови први у Србији

вертикално зеленило